BeanBakers Fullstack Koodihaaste: ViestitApp

Haasta itsesi BeanBakersin koodihaasteella ja esittele osaamistasi toteuttamalla pieni fullstack web-sovellus haluamallasi tekniikoilla.

Kolme parasta toteutusta palkitaan. Koodihaaste sulkeutuu 28.2.2023.

Haasteesi

Haasteenasi on luoda yksinkertainen fullstack web-sovellus jolla välitetään viestejä käyttäjien välillä, käyttäen haluamaasi kieltä, työkaluja ja teknologioita vapaasti valintasi mukaan. Saat toki käyttää myös sovelluskehyksiä tai muita työkaluja vapaasti kuten haluat, kunhan kaikkien keskeisten toiminnallisuuksien totetukset ja käyttöliittymät ovat omaa käsialaasi. Ei ole siis tarvetta keksiä pyörää uudestaan.

Voit itse valita miten toteutuksessasi painotat bäkkäriä ja fronttia, kunhan vähintään tason 1 MVP vaatimukset on huomioitu. Sovelluksesi tulisi kuitenkin olla käytettävissä yleisillä moderneilla selaimilla, tämän huomioiden voit tehdä backend tai frontend toteutuksistasi niin hienoja tai yksinkertaisia kuin haluat.

Saat myös halutessasi lisätä muuta toiminnallisuutta, mutta ole varovainen ettet joudu huomaamattasi feature creepin uhriksi. Kuten mahdollisesti tiedät, joskus vähemmän on enemmän.

Tarkemmat tehtävänannot ja vaatimukset on listattu alla. Vaatimukset on listattu tälläkin sivulla vain englanniksi, jotta ne olisivat kaikille varmasti täysin samat.

Software services image

Level I: MVP Requirements

Implement a simple messaging web app where you can send public text based messages to other users.

The below list contains the minimum requirements that must be met.

 • The code (comments, variable and function names etc.) is in English
 • Each user is identified by a screen name.
 • You can send messages to users by creating a named group (like an inbox, with public name).
 • Users can read the messages in a given group by knowing the name of the group (no passwords required here, keep it simple).
 • The contents of a given group must be stored somewhere persistent (real time delivery is not required)

Level II: Secure Messaging (Advanced)

In order to improve overall privacy and security, even if someone has access to the raw stored data, e.g. a database dump, they may NOT be able to retrieve the following information.

These are additional requirements, and you may choose to implement all, none, or only a subset of them. you may need to extend some of the Level I requirenments for reading and sending messages to be able to implement all of these.

 • Which users there are (the screen names).
 • Which groups there are (the names).
 • Who sent messages to which group.
 • What the messages are (their text content).
 • How many messages are there on average per user and/or group.
 • Information needed to successfully join a group uninvited (access to this info would bypass the previous requirements)
Software services image

Ota haaste vastaan

Osallistu 28.2.2023 mennessä lähettämällä julkinen linkki toteutuksesi koodiin versionhallinnassa (esim. GitHub tai vastaava) osoitteeseen info@beanbakers.fi ja mainitse viestin otsikossa Koodihaaste. Viestiin mahdollisesti liitettyjä liitetiedostoja ei avata.

Liitä toteutuksesi README tiedostoon ainakin seuraavan README pohjan osat (sis. yllä olevan tehtävän ja vaatimukset).

Voit myös mainita viestissäsi haluatko, että olemme sinuun yhteydessä, jos mielestämme sinulle mahdollisesti sopiva tilaisuus liittyä BB:n kasvavaan tiimiin tulee vastaan. Tässä tapauksessa voit halutessasi lisätä viestiin myös LinkedIn profiilisi.

Palkinnot

Haasteeseen vastanneista valitaan kolme (3) mielestämme parasta toteutusta, jotka palkitaan 100€ lahjakortilla Verkkokauppa.com:iin.

Palkinnot jaetaan seuraavissa osa-alueissa parhaiten menestyneille toteutuksille ja yksi toteutus voi saada enintään yhden palkinnon.

 • Fullstack toteutus: palkinto ansioituneimmalle kokonaistoteutukselle.
 • Frontend toteutus: palkinto ansioituneimmalle käyttöliittymätotetukselle.
 • Backend toteutus: palkinto ansioituneimmalle backend-totetukselle.

Yhteystiedot