OneRoster API -integraatiot

OneRoster-standardin avulla opettajat voivat suunnitella opetuksen toteutuksia tapahtuvaksi eri oppimisjärjestelmissä sekä vastaanottaa tulokset ja suoritusmerkinnät takaisin oppilaitosjärjestelmään.

Vantaa logo Tiera logo

Mikä on DigiOne?

DigiOne on Vantaan kaupungin käynnistämä hanke, jossa on mukana Espoon, Jyväskylän, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit sekä Kuntien Tiera. Hankkeen tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen palvelualusta, jonka avulla parannetaan oppimista ja hyvinvointia sekä tuotetaan tehokkaasti laadukkaita koulutuksen palveluita. Digitaaliselle palvelualustalle kootaan kaikki opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät ja palvelut käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi.

Hanke kestää vuodesta 2019 vuoden 2023 loppuun ja tänä aikana tuotetaan palvelut perusopetukseen ja lukioon. Palvelualustan suunnittelussa huomioidaan kuitenkin myös varhaiskasvatus ja ammatillinen koulutus, jotta niihin liittyvät palvelut voidaan liittää alustaan myöhemmin. Hanketta rahoittaa kuntien lisäksi Business Finland. Hankeajan jälkeen palveluiden kehittämistä koordinoi Kuntien Tiera.

Software services image
Software services image
Software services image
Software services image

OneRoster API

OneRoster API on IMS Global Learning Consortiumin (nykyisin 1EdTech) määrittämä rajapintastandardi, jonka tarkoitus on yhdistää oppilastieto- ja oppimisjärjestelmät niiden teknisestä toteutuksesta riippumattomasti.

OneRoster API jaetaan käyttötarkoituksiltaan kahteen komponenttiin: OneRoster Provider sekä OneRoster Consumer. OneRoster Provider on oppilaitosten järjestelmiin kytkeytyvä toiminnallisuus, jonka avulla mahdollistetaan pääsy opetus-, kurssi-, opetusryhmä- ja oppimistapahtumatietoihin. Vastaavasti OneRoster Consumer on 3. osapuolen järjestelmiä varten kehitetty kokonaisuus, jonka avulla esimerkiksi kaupallisen toimijan opetusjärjestelmä voidaan OneRoster -rajapintaa hyödyntäen integroida osaksi oppilaitoksen opetustarjontaa.

BeanBakers on DigiOne-hankkeen osatoimittaja ja OneRoster Provider -komponentin teknisestä kehityksestä vastaava taho,

jolla on ajantasaisin näkymä ja tietotaito DigiOne-yhteensopivuuden saavuttamiseksi. BeanBakers tarjoaa OneRoster API -integraatioihin konsultointi- ja kehityspalveluita sekä designlähtöistä käyttöliittymäsuunnittelua integroituvien tietojärjestelmien jatkokehittämiseksi.

OneRoster API

Oppilastietopalvelu

 • Lukukausi- ja jaksotiedot
 • Opetysryhmät
 • Kurssit
 • Ilmottautumiset
 • Opetuksentarjoajat
 • Opettajat ja oppilaat

Arvosanakirjapalvelu

 • Oppimistapahtumat
 • Oppimistulokset
 • Osaamisen näyttäminen
 • Osaamisen näyttämisen arviointi
 • Arviointiasteikot
 • Oppimistapahtumien kategoriat

Resurssipalvelu

 • Opetysryhmien resurssit
 • Kurssien resurssit
 • Opettajan ja oppilaan resurssit

Tarvitseeko tiimisi apua OneRoster API -tuen toteuttamisessa tuotteellesi, me autamme!

OneRoster Tarjoaja

Oppilastiedot ja resurssit

Tulokset

OneRoster Asiakas

OneRoster API:n keskeisimmät edut:

Software services image

Opettaja voi suunnitella

Opettaja voi suunnitella tietyn oppitunnin opetuksen tapahtuvan oppimisympäristössä A ja toisen tunnin tapahtuvan oppimisympäristössä B.

Software services image

Oppikirjakustantajat

Oppikirjakustantajat ja muut ulkoiset toimijat eivät joudu itse ylläpitämään koulu- ja luokkatietoja, vaan nämä ovat valmiiksi käytettävissä OneRoster Provider -toteutuksesta.

Software services image

Reaaliaikainen pääsy

Opettajalla on reaaliaikainen pääsy tarkastelemaan oppilaiden suoritustietoja opettajan koulun omasta järjestelmästä.

Software services image

Koulut

Koulut eivät enää joudu ylläpitämään useita eri kopioita koulujensa luokka- ja oppilastiedoista esimerkiksi usean eri oppikirjakustantajan omissa järjestelmissä.

Tarvitseeko tiimisi apua OneRoster API -tuen toteuttamisessa tuotteellesi, me autamme!

Software services image

BeanBakersin asiantuntijat auttavat sinua:

BeanBakers on osana toteuttamassa uutta kansallista oppimisen ekosysteemiä. Vastaamme Digione-alustalle rakennettavan OneRoster API Tarjoajan toteutuksesta.

Saat kauttamme ajantasaisimman tiedon Digione-ekosysteemiin integroitumisesta sekä teknisistä rajapintojen yksityiskohdista. Tarpeidenne mukaisesti voimme myös räätälöidä OneRoster API -rajapinnan toteutuksen tuotteellesi.

Peter Lehto
Toimitusjohtaja
arrow right icon peter@beanbakers.fi
arrow right icon +358 44 769 2601

Yhteystiedot